milestone 1 for 2017.... UPSR

waahhhh anak sulung ku dah besar... dah amik UPSR
love of my life
alhamdulillah,

setelah berbulan2 kelas tambahan setiap hari sekolah...so Aiman cuma ada masa utk makan, tukar baju dan solat zohor secepat yg boleh di transit sebelum pergi ke sekolah agama lak... takde masa nak duduk2 rehat2

setelah berbulan2 jadual hari sabtu keluarga kami was dictated by jadual KETAM (kelas tambahan)

akhirnya... on 11th to 14th September, Aiman dah selamat menjawab semua kertas UPSR dengan penuh keyakinan... bila tanya semua dia jawab "OK je" walaupun org kata budak nangis lepas paper 2 maths... jawapan dia masih "OK je" so oklah ibu amiklah jawapan tu.... :P

during the week tu, amik cuti utk temankan dia, alhamdulillah sekolah dia dah prepare aktiviti utk ibubapa yg datang... lepas anak2 masuk dewan, parents dijemput baca yassin dan buat solat dhuha and solat hajat together.

every time before each paper, cikgu akan bagi short summary of their lessons... so parents yg datang ni pun turut lah belajar sekali :)) hahaha baru lah tau, sengatan lebah asid tp sengatan tebuan alkali....

during the break between each paper, all the students get air mineral, roti, kismis and gula2 for quick energy restoration... tp 2nd day budak2 berebut mcm tak cukup, so parents contribute for the 3rd day utk tambahkan stok roti , air milo dan additional karipap...licin dgn lajunya ..so for the 4th day, ada lak parents yg tambah cupcake '6A' dan air sirap hahaha makin panjang lak menu2 nya... the inside joke was "kalau upsr ni 2 minggu, budak2 ni dpt nasi beriyani ni" hahahha
day 3 : the additional karipap
day 4: the '6A' cupcake

the teachers were very dedicated, after the last paper of the day, they will hold another focused session with the kids to review for the tomorrow's papers so setiap hari that week diorg balik kul 2.30

terima kasih utk cikgu2 yg sentiasa berdedikasi dan bersemangat mengajar anak2 ni specially Aiman... rasa berbaloi menghantar dia ke sekolah yg bukan dekat dgn rumah hahaha sebenarnya tu alasan logistik yang lain... anyway tak cukup dgn ucapan terima kasih je utk cikgu2 ni... tapi hanya itu dgn doa semoga cikgu2 ni sentiasa diberkati Allah atas segala usaha mereka

as for Aiman, whatever your result is, as what ayah and ibu have said before, we are very proud of you. It is not the results that we expect from you, we only expect you to 'usaha' for it. It is the journey that counts, the good result is a bonus.
his batch

Comments

Popular posts from this blog

alhamdulillah... best rupanya......

Dupdapdupdap part 1