milestone 2 for 2017.... PSRA


1 week break then PSRA lak....

bertabahlah Aiman... hehehe... anyway nasib baik SRA dia ada buat kelas tambahan on the day of the exam jugak. dia gi sekolah kebangsaan kul 7.30 amik kedatangan pastu kul 8 cikgu hantar gi sekolah agama lak...

so stay lah dia di sekolah agama hingga habis exam dlm kul 5 ptg... lunch pun disediakan kira oklah....
not much drama during PSRA... cuma ada 1 hari tu dia beria2 nak cerita...

kisahnya.... utk subjek (yg skrg ibu nya ni dah lupa tapi rasanya tauhid), ada soalan pasal jenis mukjizat... soalan A pasal mukjizat hisiyah (lebih kurang macam tu lah bunyi... rasa2 30 tahun lepas benda ni tak de dalam silibus pun) so dia pun jawab lah dgn penuh keyakinan... soalan B dia baca pengertian makani (again lebih kurang begitulah bunyi nya... maaf kalau salah, cerita ini diceritakan dlm kereta dgn 3 org budak lain yg hendak bercakap juga), pastu dia rasa pelik apsal lak soalan A pasal mukjizat soalan B pasal lain .... tapi takpelah dia tulis je lah jawapan yg dia rasa yakin.. dan dia pun terus completekan semua soalan2 tu... tauhid sekali dgn fekah... so ada 2 soalan fekah yang dia ragu2... jadi dia semak je dulu semua sbb masa masih panjang lagi pastu dia termenung dan berangan... sempat aje lah budak sorang ni berangan kan..

dia berangan sekolah kena serang dgn makhluk asing sampai tinggal dia sorang je kat sekolah tu... tetiba dia ternampak perkataan maknawiyah pastu terus dia teringat eh soalan B tadi tu makani ke maknawiyah... cepat2 dia semak mukasurat tu mmg rupa2nya MAKNAWIYAH... kelam kabut lah dia padam and tulis balik pengertian maknawiyah... hahahaha

yg rasa mcm "dush sgt" adalah dia sempat berangan yg ala2 cerita ultraman time periksa besar... haish alah anak bujang ni sentiasa menceriakan hidup kami :)
my eldest

Comments

Popular posts from this blog

alhamdulillah... best rupanya......

Dupdapdupdap part 1