Posts

Showing posts from 2011

Setelah lama diabaikan

Image
Pelbagai alasan boleh diberi
... Sibuk mengalahkan perdana menteri

... Kekeringan idea bak bekerja sebagai penulis sepenuh masa

... Ketiadaan mood dek kekurangan inspirasi

... Kemalasan menguasai diri

... Disiplin diri yg lemah
Akan tetapi, sebab yg sebenarnya dan tiada yg benar melainkan benar belaka...

.

.
.
.

.

.
Published with Blogger-droid v2.0.2

it makes me wonder...

Image
Recently i noticed a lot of improvement, or should i categorize it as milestone, in Erina. Even though it is only 3months++ we enrolled her in kindergarten, she can now speak simple English sentences. If I am not mistaken, compared to Aiman last year, she speaks more English sentences than her brother at this point of time. She comprehends more difficult topic in English such as 'living things' etc.
For the past few weeks, she was asked to join Aiman in his 'Class One' (class for 6-years old) for Art class. For me (who is very bad in Art), that quite an achievement. I did notice that her coloring is much prettier than Aiman's, but I thought because she is a girl so coloring was done very carefully. As an example, Erina will color the whole apple in red but Aiman will color the apple in different colors depicting some sort of shades (but of different colors). As for other classes, Erina still stays in her 'Class Two' (class for 5-years old).
Started a few days…

belajar pasal tsunami...

Image
baru lepas tgk rancangan yg ntahapantah tajuknya (sbb tgk2 dah separuh jln and sblm bersamamu) kat tv3 nih... citer pasal tsunami, banjir yg penah berlaku kat malaysia sambil2 dikaitkan dgn what happened at japan recently...
so it becomes sort of crash course for tsunami to my kids...tgh terang2kan pasal tsunami kat aiman dgn erina...
me: tsunami tu kiranya ombak yg sgt besar....blablabla erina: tsunami tu allah ke? me: bukan...tsunami tu ombak yg paling besar yg mcm tu (sambil tunjuk ada kat tv) aiman: tapi...aiman tak penah lak dgr nama nabi mcm tu.... ( i already puzzled, but erina came to as saviour...) erina: ish aiman ni... it is not a living thing (by this time i dah nak gelak besar dah... it came out from a 4-yr old girl yg baru 3 bulan sekolah preschool yg baru nak belajar speaking in english) aiman: huh? apa living thing? erina: not a living thing maksudnya benda yg tak hidup
:)) how these day kids getting more advanced....

..:: anecdote 16 - lalalala ::..

Image
saya sedang sibuk menyiang sayur kat dapur, aiman dgn erina tgh sibuk bermain2 kat depan tv... lama2 dgr aiman dah main sorang2...



tetiba dengar dia menyanyi...."ada yg berkereta, ada yg jln saja, lala nana nana... oh chow kit road chow kit road...."



terus rasa nak tergelak terbahak2 dgr budak 6 thn nyanyi lagu sudirman yg dah evergreen tu... betullah lagu tu sungguh catchy...

so marilah kita enjoy lagu ni...

ishk ishk ishk

Image
dah berhabuk dah bersawang dah sort of terabai sian blog nihahahabanyak alasan boleh dibagitapi biarlah semua nya jd simpanan diri sendirimaka inilah simbolik nyamenyapu sawang2 di blog ini:)