Posts

Showing posts from March, 2011

belajar pasal tsunami...

Image
baru lepas tgk rancangan yg ntahapantah tajuknya (sbb tgk2 dah separuh jln and sblm bersamamu) kat tv3 nih... citer pasal tsunami, banjir yg penah berlaku kat malaysia sambil2 dikaitkan dgn what happened at japan recently...
so it becomes sort of crash course for tsunami to my kids...tgh terang2kan pasal tsunami kat aiman dgn erina...
me: tsunami tu kiranya ombak yg sgt besar....blablabla erina: tsunami tu allah ke? me: bukan...tsunami tu ombak yg paling besar yg mcm tu (sambil tunjuk ada kat tv) aiman: tapi...aiman tak penah lak dgr nama nabi mcm tu.... ( i already puzzled, but erina came to as saviour...) erina: ish aiman ni... it is not a living thing (by this time i dah nak gelak besar dah... it came out from a 4-yr old girl yg baru 3 bulan sekolah preschool yg baru nak belajar speaking in english) aiman: huh? apa living thing? erina: not a living thing maksudnya benda yg tak hidup
:)) how these day kids getting more advanced....

..:: anecdote 16 - lalalala ::..

Image
saya sedang sibuk menyiang sayur kat dapur, aiman dgn erina tgh sibuk bermain2 kat depan tv... lama2 dgr aiman dah main sorang2...



tetiba dengar dia menyanyi...."ada yg berkereta, ada yg jln saja, lala nana nana... oh chow kit road chow kit road...."



terus rasa nak tergelak terbahak2 dgr budak 6 thn nyanyi lagu sudirman yg dah evergreen tu... betullah lagu tu sungguh catchy...

so marilah kita enjoy lagu ni...