Posts

Dupdapdupdap part 1

Image
Hari ni keputusan PSRA keluar.... katanya lah.....

so dah dupdapdupdap beberapa hari tapi MrA nya komen... "mcm tak dapat mumtaz tp kalau dapat mumtaz tu luar biasa tu" ahahaha... ni lah kesan duduk kelas kedua setahun setelah 5 tahun duk kelas pertama... dia macam pasrah je...

tapi hari ni ada meeting penting tak leh nak cuti... half day tengok lah macam mana nanti...



MrA's Graduation

Image
sabtu lepas MrA ada graduasi tahun 6... doludolu sekolah rendah takde graduasi2 ni.... pastu bila borak2 dgn husband dia kata eh tadika dari dulu2 ada graduasi... i kata takde pun.... hari ni baru teringat balik... i tadika kat kampung mmg takde lah graduasi2 ni... husband tadika kat kayel :P

ok back to Mr A's graduation... tahun ni kali ke3 sekolah dia buat kat KGSAAS... oklah tempat dia... not that 5-stars pun... as long as bebudak happy kan... yang penting bebudak ni get a glimpse of feeling macam mana graduation kat universiti tu... so they will berusaha lebih lagi to get at least degree ... insyallah... and also for them to have memories.... memories that some of the parents have captured as per below videos





lagu yg koir ni nyanyi dicipta sendiri oleh cikgu diorang, sir hafiz hassan... dia lah yg main keyboard iring budak2 koir ni... hauntingly beautiful... bila hayati lirik dia leh nangis gak aa hahaha.... hati tisu sangat hahhaa
and i cakap dgn husband... tahun depan we hav…

hubby's romantic side

Image
is not the romantic dinner
is not the romantic date

but
.....

.........................

.............................

...................................







is when he updated my new phone with all those applications that I forgot to install without me asking or complaining at all

is when he arranged all the apps on my phone nicely according to its usage in its own folder


is when he bought my own url as a gift.... major love dear


we are very technical like that

alhamdulillah... best rupanya......

Image
bila kita menang sesuatu yg kita tak jangka... hehehe... kalau lucky draw kat any event pun kita mcm ada berharap2 nak menang kan... tapi bila kita tak harap nak menang and kita menang.... lain mcm skit rasanya... hahahha

anyway alhamdulillah for this... saja2 je pun buat caption tu

thanks to @butterkicap this really make my last monday a very cheerful monday :)

so sekarang kena adjust lak nak gi amik vouchers and to enjoy the vouchers @trfiregrillmalaysia
aishhh bz lak skrg ni.... haishh...

Road to fitness

Image
Antara aktiviti wajib bila balik rumah mertua ialah..... gi jogging (atau realitinya adalah gi jalan2 amik angin pastu makan2 breakfast best2 hahahha)

so satu hari tu kakak ipar kata "jom gi frim" maka beramai2lah gi frim dengan expectation gi jogging.... rupa2nya kakak ipar selaku tour guide @ unofficial family fitness trainer bawa kitorang gi hiking naik bukit kat frim tu.... hiking guna jalan tar je pun....

hoiii dah lah mmg tak cergas .... dgn expectation "jogging sahaja"... memang rasa tak cukup napas lah naik bukit kat frim yang tak berapa tinggi sebenarnya pun... naik turun balik baru lebih kurang 3km je... kecoh je lebih kemengahan tu kan....hahaha

then a few weeks after that... (gila throwback citer diatas) buat repeat trip to frim... barulah rasa tak mengah sangat... pastu bila dah complete turun balik rasa macam "laaaa.... takde lah susah sgt trail ni" hahahha so lepas2 ni kalau gi lagi mmg kena "jogging" masa naik barulah naik diffic…

can u spot the animal?

Image
last week temankan my parents clear out kan tanah kebun sebab semak dah lebih tinggi dari orang hahahaha sampai tak nampak dah pokok buah2an... upah orang guna backhoe je... tu pun amik masa 1 setengah hari... kalau guna kederat sendiri mau 2 minggu pun tak settle
dan jadi field trip utk anak2 tengok sendiri macam mana backhoe tu bekerja walaupun diorg tak sejakun ibunya tengok backhoe tu hahahha.... haruslah kagum kan dalam masa 3 minit 5mpersegi semak tu boleh terus clear nampak tanah je....hahahha
anyway, semalam husband sempat amik gambar seekor binatang yang tengah cuba melarikan diri dari backhoe tu... 
silalah komen kalau nampak binatang tu ye :)

Melaka Bird Park

Image
Satu hari tu dah sampai kat Ayer Keroh... dah habis urusan kat situ dah petang... nak balik KL terus rasa tak berbaloi lak sebab dah sampai Melaka, nak gi sampai Bandar Hilir macam malas je macam panas je macam ramai org je.... so decide nak round2 area Ayer Keroh je...

husband tanak gi Zoo melaka sbb dah panas, binatang semua dah bersembunyi... so dia ajak gi Taman Buaya and I was like "huh? buaya? no no no" so beramai2 lah pegi ke Melaka Bird Park... tempatnya agak tersembunyi ... jalan ke park tu pun macam "eh betul  ke jalan ni"

so dah sampai tu bila tengok2 "oh tak ramai orang" "oh kecik je tamannya"

pastu sempat lah borak2 dgn security guard dia... pastu dia share tips...kalau pakai kad bank rakyat boleh dapat further discount... since kami takde kad bank rakyat... bayar je lah harga normal
RM20 adult
RM15 child 5 years old and below
dan RM10 for birds food

so MissE pun beria2 lah nak pegang birds food tu... disebabkan datang dah petang, bur…