Posts

Showing posts from February, 2013

wordless wednesday #01

Image

Tukarlah untuk lebih senang dipakai

Image
If you have a not so-little-anymore baby who is very active, putting up a new diaper becomes very very very challenging. Bayangkan, dah baringkan dia, tapi dia asyik nak tergolek, nak meniarap lah, nak merangkak lah, nak berdiri lah, time nak pakaikan diapers tu lah macam macam yang dia nak buat. Bayangkan pulak kalau dia adalah setembam ini

I tell you, memang sangat mencabar nak memakai kan ini budak nya diapers, memang boleh terus exercise kan segala bicep tricep nak hold him down while buka and pasang diapers. Patutlah mak nya jadi kurus ;)

Itu kalau dengan anak sedara I yg nama manjanya 'si dobot', hehehe, kalau Zahira lak lain lak citernya.... Kalau gi jenjalan mana mana, tak semestinya semua public toilet ada tempat khas untuk baby... so bila nak pakai kan diapers rasa macam 'alahai camna nak pakaikan ni' kalau ada tempat yg bersih untuk Zahira baring okeylah... tapi kalau takde kenalah bersusah payah pakai kan time Zahira berdiri, akan tetapi mesti akan ada ras…

Doa-doa

Image
Untuk dikongsi dan peringatan untuk diri sendiri... Doa Agar Anak Cepat Cerdik :SURAH AL-ANBIYA' AYAT 79.Doa Agar Anak Taat Pada Allah : AL-BAQARAH AYAT 128.Doa Untuk Mendapat Anak Yang Soleh : ALI IMRAN AYAT 38.Doa Lembut Hati : SURAH AN-NAMLI AYAT 30-31.

Doa Kasih Sayang Suami Isteri Bahagia : SURAH AL-FURQAN AYAT 74 & ALI IMRAN AYAT 31.

Doa Siti Aminah bonda Rasulullah saw (from some posting in Facebook)

Doa ini selalu di baca oleh Siti Aminah semasa mengandungkan Baginda Rasulullah saw. Bagi ibu-ibu yang sedang hamil, selain membaca surah-surah yang tertentu daripada Al-Quran untuk kandungannya, maka molek benar lah dia membaca doa ini setiap hari sebagai pelindung kepada kandungan. Agar kandungan selamat di dalam jagaan Allah Taala sehingga lahir ke dunia.

Doa ini telah diijazahkan kepada saya oleh Tok Sayyid Padang Kala hafizohullah. Dengan suka hati, saya ijazahkan pula doa ini kepada sesiapa sahaja yang suka dan gemar mengamalkan doa yang amat baik ini. Kata guru saya, doa …