Tukarlah untuk lebih senang dipakai


If you have a not so-little-anymore baby who is very active, putting up a new diaper becomes very very very challenging. Bayangkan, dah baringkan dia, tapi dia asyik nak tergolek, nak meniarap lah, nak merangkak lah, nak berdiri lah, time nak pakaikan diapers tu lah macam macam yang dia nak buat. Bayangkan pulak kalau dia adalah setembam ini
Anak sedara yg umur 8 bulan dah sama berat dgn  Zahira yg setahun setengah ;p

I tell you, memang sangat mencabar nak memakai kan ini budak nya diapers, memang boleh terus exercise kan segala bicep tricep nak hold him down while buka and pasang diapers. Patutlah mak nya jadi kurus ;)

Itu kalau dengan anak sedara I yg nama manjanya 'si dobot', hehehe, kalau Zahira lak lain lak citernya.... Kalau gi jenjalan mana mana, tak semestinya semua public toilet ada tempat khas untuk baby... so bila nak pakai kan diapers rasa macam 'alahai camna nak pakaikan ni' kalau ada tempat yg bersih untuk Zahira baring okeylah... tapi kalau takde kenalah bersusah payah pakai kan time Zahira berdiri, akan tetapi mesti akan ada rasa yang tak kena sbb macam kurang kemas dan kemungkinan untuk bocor adalah tinggi... kenkadang nak senang punya pasal gi lah tukar kat dalam kereta huahuahua... kalau berry berry takleh lah dalam kereta kan...

see... dah nak sama besar walaupun beza 10 bulan... zahira dan si dobot :)


Jadi untuk menyetelkan masalah masalah itu, apa kata kita try guna Huggies Dry Pants yang terbaru itu?

               Huggies Dry Pants is an easy-to-use option for active infants and toddlers – just try it
               and you’ll see how easy changing can be when all you need to do is just pull them up, tear
               and go! With its soft stretch sides to provide better comfort and help prevent red
               marks even when your baby is on the move and a quick lock system to help stop leaks,
               Huggies is Malaysia’s first brand of disposable diapers which is clinically proven to help
               prevent diaper rash!

                  For more information on Huggies, log on www.facebook.com/HuggiesMalaysia!

Bermula hari ini 25th February (Isnin) sehingga Ahad ini (3rd March 2013), ada “Huggies Dry Pants: Change for Better Convenience” roadshow di concourse Mydin USJ. Ada macam macam aktiviti seperti:
  •  live performances
  • special promotions
  • giveaways
  • games
  • magic tricks 
Boleh gak dapatkan sample percuma Huggies Dry Pants yang terbaru ini di booth yang disediakan, untung untung ada dapat goodies jugak.

Oh ada pertandingan tukar diaper dalam masa 30 seconds, Huggies 30 Second Diaper Change Challenge setiap hari pada jam 10.30am, 2.00pm and 8.00pm. Finale pada 03rd March 2013, jam 8pm to 9pm

Hmmm rasa nak bawa Zahira dan si Dobot try pertandingan itu... rasa-rasanya ada harapan untuk menang tak? Jom jom kita tengok reramai roadshow itu.... 

Tukarlah untuk lebih senang dipakai

Comments

Popular posts from this blog

lamanya........

resepi oreo brownies

Being a lady