Posts

Showing posts from November, 2010

..:: happy birthday love!!! ::..

Image
Dear Hubby,
It’s your birthday time again;
It’s true; there’s no denying,
Another year has come and gone;
You know that I’m not lying.So for you, the birthday person,
Here’s what I want to say:
I hope this birthday’s the best one yet,
In every delightful way.So happy birthday to you.
Have lots of birthday fun!
May your birthday wishes all come true,
Even if you have a ton.By Karl Fuchs

p/s: Hope you love my little surprise :)

..:: busy weekends of almost year end - part 1::..

Image
yeah... it is started the one of the most busiest period in my calendar year.... for this year I started off with begging ... eh not begging... pestering hubby to bring the kids to "Ben 10 Boot Camp" :D
Aiman mmg big fan of Ben 10 sampai kekdg dia kata nama dia "Muhammad Ben 10" ... :D actually kitorg dah terlepas first session kat subang parade so last saturday pegi lah ke OU. sampai kat OU dalam kul 10, kira mcm dah cantik lah ngam2 waktu Boot Camp tu nak start... akan tetapi, 'ter'lalu lak depan McD yg tgh buat opening, so singgah lah jap tengok lion dance, join activity diorg jap. sesudah itu baru lah menyambung perjalanan ke Boot Camp.
fuh sampai2 tgk punyalah ramai fan Ben 10, org dah beratur panjang dah. so beratur lah jugak utk register. rasa2nya dekat sejam gak beratur. antara syarat nye for kids age 5 to 12. tp dah leh agak erina akan nak jugak buat so register for both of them. dah register dapat lah beg Ben 10 and passport for the activities. nom…

..:: you got a friend in me ::..

baru lepas tgk toy story 2 mlm tadi... entah dah berapa kali tp tak jemu2... suka dgr lagu ni...enjoy yeh...




You've got a friend in me You've got a friend in me When the road looks rough ahead And you're miles and miles From your nice warm bed You just remember what your old pal said Boy, you've got a friend in me Yeah, you've got a friend in me
You've got a friend in me You've got a friend in me If you've got troubles,I've got 'em too There isn't anything I wouldn't do for you We stick together and can see it through Cause you've got a friend in me You've got a friend in me
Some other folks might be A little bit smarter than I am Bigger and stronger too Maybe But none of them will ever love you The way I do, it's me and you Boy, and as the years go by Our friendship will never die You're gonna see it's our destiny You've got a friend in me You've got a friend in me You've got a friend in me

..:: anecdote 13 - nasi goreng kampung ::..

Image
this is my hubby's favourite food...dulu2 waktu dating2, bila mkn je order nasi goreng kampung sampai saya yang muak dengar.... owh tp skrg dah tukar2 jugak nasi goreng lain gak...
alkisahnya pada satu hari di kedai makan, saya dah kehabisan idea nak makan apa... so orderlah nasi goreng kampung.... then....
aiman: eh ibu mana leh order nasi goreng kampung me: apsal pulak? aiman: yelah... nasi goreng kampung utk atuk dgn nenek je... me: huh? aiman: atuk dgn nenek kan duduk kat kampung jd boleh lah makan nasi goreng kampung

..:: blackout ::..

Image
balik dr my inlaw's house adalah dlm lebih kurang pukul 10.30 mlm.... elok je dah nak sampai rumah tgk2 flat dekat dgn rumah tu dah gelap gelita...ldp yg dekat area rumah pun takde lampu... plaza perabot depan rumah pun gelap gelita walhal situlah yg selalu ada pokok2 lampu tu... tgk kat rumah... bhgn ground mmg ada lampu skali dgn tangga...lampu kecemasan lah kiranya...
bila masuk entrance apartment rumah mmg security check dgn lebih ketat lah sbb dah blackout kan so diorang takut org2 yg tidak berkenaan pun cuba masuk...so sementara on the way ke parking pun nampak blok lainnya lif berfungsi... sbb time tu dah terbayang macam mana nak angkat 2 org budak yg dah tidur dlm kereta ni naik ke rumah di tingkat ke 4.... mmg leh nangis lah kalau nak dukung diorang sampai tingkat 4.... pastu dah terbayang dah "alamak...keje ada tak siap lagi ni... keje yg mmg kena buat time weekend so esok pagi user masuk keje dgn aman" rasa nak nangis gak lah kalau blackout ni berlanjutan terl…

..:: ceritera train no 5 - oh so swweettt ::..

Image
guruh berdentum dentam bagaikan gergasi2 sedang berlari2 mengejar satu sama lain... kilat yang sabung menyabung memberi sedikit sinar didalam kegelapan senja dimana awan2 kumolonimbus telah menutup segala sisa2 sinar matahari senja...teduhan yang besar juga tidak menjamin akan tahap kekeringan pakaian anda kerana angin yg bertiup kencang telah mengatasi bumbung2 besar itu...
ketakutan dan keterkejutan oleh guruh2 dan kilat2 itu....kesejukan dek kebasahan dari rintik2 hujan yang bertiupan... sedang saya tekun menanti ketibaan yang tersayang...tibalah seorang apek yg dlm lingkungan umur 60 tahun menaiki sebuah motor kapcai lengkap dgn helmet biasa full face dan baju hujan beserta seluar hujan... seorang nyonya yg membawa payung terus menghampiri apek itu...
tapi apek suruh nyonya ke dalam sedikit supaya tidak terkena tempias hujan... lalu dia membuka baju hujannya dan menyuruh nyonya memakainya... sementara nyonya sedang memakai baju hujan itu, apek bergegas kembali ke motornya dan mengamb…

..:: selamat hari raya aidiladha ::..

Image
ye...walaupun cuti umum hanyalah sehari tapi sebenarnya raya nya tiga hari ye...
so dgn ini saya mengucapkan selamat hari raya aidiladha to all of u...
kali ni raya di klang.... di pagi raya konon2 nak gosok baju so keluarkan lah semua baju2 raya... susun lah ikut anak2... hubby then punggah2 beg... eh baju raya sendiri tertinggal... hahaha... gelakkan diri sendiri je lah... so gi surau menolong org masak2 dgn memakai t-shirt dan jeans di pagi raya ... hehe terasa sungguh bengong sbb baju sendiri yg tertinggal...ni lah dah jadi seorang emak... sentiasa dulukan hal anak2... hal sendiri tertinggal....
so sekali lagi.... selamat hari aidiladha...

..:: asmara ::..

Image
owwhhh itu adalah tajuk drama di tv3 setiap selasa kul 9 malam....


selalu menengok bersama2 keluarga terchenta hehe... so mlm selasa yg lalu...aiman berbaring di sebelah hubby, then ada satu scene asmara dah berbaik2 dgn zaliya pastu asmara tanya "awak.... boleh saya pegang perut awak?" so hubby terus tanya aiman dgn soalan yg sama... tersipu2 aiman sbb time tu mmg dia tgh fokus habis kat drama tu
then another scene, kakak zaliya datang rumah zaliya bawa teddy bear. aiman terus tanya "kenapa ayah takde bagi hadiah teddy bear ke bunga ke kat ibu??" hubby terkesima gak lah dan jwb "eh adalah" aiman jwb lagi "mana ada bagi teddy bear atau bunga" hubby:"eh ayah dah bagi ibu cincin" aiman: "tu satu je...teddy bear, bunga takde pun?" hehehe i like betullah aiman ni yg ibu sayang sangat aiman ni... concern betul.... hopefully besar nanti pun still as romantic as this lah... hehehehe

..:: cili jeruk ::..

Image
aiman suka makan mee goreng kicap.... so kalau beli utk dia mmg lah tak pedas tapi utk hubby kenalah ada sedikit pedas so mmg kena beli skali dgn cili jeruk lah kan...tapi kadang2 sungguh tak puas hati dgn kualiti cili jeruk tu...jadinya masa balik kg hari tu telah memetik lada hijau utk dibuat cili jeruk :) rasa sungguh best guna cili yg fresh dan organik... hehehe...
cubaan pertama membuat cili jeruk...
cara2nya adalah sangat mudah... potong cili hijau masukkan dalam botol kacapanaskan cuka (kuantiti agak2 yg boleh menenggelamkan cili2 tu)dah mendidih masukkan sedikit garamgaram dah larut terus tutup api nya...terus tuangkan cuka tu kedalam botol yg berisi cili tudah sejuk sket baru tutup ye botol tuso lepas sehari dah leh guna... simpan di luar peti ais pun okey sahaja :) mudah kan ;)

..:: my girl ::..

Image
saya skrg suka pakai tudung lilit2 begini
dan skrg erina adalah suka memakai tudung... kekadang duduk dlm rumah je pun nak pakai tudung.... kekadang pakai skirt pendek pun nak pakai tudung... benda baik tak leh lah nak halang... biar je lah dia nak pakai tudung pun...
tapi pada satu hari dia telah meminta utk pakai tudung begini sama tak dgn ibu dia? hehehe ;)

..:: kuey tiow ladna ::..

Image
first time nih masak kuey tiow ladna... kuey tiow bukan lah faveret family saya tapi saja2 nak tukar selera sekali sekala... memula ingat nak buat kuey tiow goreng je... tapi rasa mcm bosan lak so google2 jumpa resepi kuey tiow ladna yg senang dan mudah....
cara2nya... kuey tiow digoreng dgn kicap pekat (saya bantai pakai kicap biasa je) utk lebih kurang 2 minit atau nampak kuey tiow tu dah lembut pastu diasingkantumis bawang putih yg telah ditumbukmasukkan ayam dan stok daging (saya takde stok daging so masukkan je kiub ayam dgn air kira jadi stok ayam lah kan ;p )masukkan skali sos tiram dah agak2 ayam tu dah masak, masukkan lah fishball lak (boleh je nak masukkan udang / sotong)pastu masukkan sawi (bunga kubis pun boleh)pastu tomatopastu bubuh garam sket akhir sekali masukkan tepung jagung yang telah dibancuh airsblm hidang tuang je kuah tu kat atas kuey tiow tutadddaaaa.... dah siap :)

The Best of Both Worlds : Celcom BlackBerry Torch

Image
presenting to you...(...drum roll...) the BlackBerry Torch and its two worlds.
What worlds do you ask?
World No 1: Full 3.2inches touch screen occay, as most smartphones nowadays, the touch screen did revolutionize the way people using their phones. just use your beautiful finger to tap, slide, move anything on the screen. oh with this BlackBerry you can pinch and zoom. owwwhhh i like this, it is sort of mini screen in the CSI series where they can just move their apps or picture from one screen to another using their fingers. in addition, this big screen, 3.2inches ok, will really make browsing through the 5 mega pixels pictures and video worth. and another owwwhhh, bigger screen for facebook and other social networking sites ;) i like it.
World No 2: BlackBerry keyboard Yeah, for those times when the feel of using phone more classic (or is it conventional?), use the QWERTY keyboard. for those who do not know, QWERTY keyboard basically means the keyboard layout as per computer's keyboar…

..:: susahnya perasaan ini ::..

susahnya nak puaskan hati dia...ckp begini salah... ckp begitu salah... tak cakap pun salah... kenapakah asyik kena ikut ckp dia... apakah saya tak boleh buat keputusan sendiri... apakah keputusan saya salah... kenapa pulak keputusan saya tak betul... kenapa nak buat sesuatu kalau hanya utk menayang... atau hanya untuk tidak kalah dgn orang.... apakah tak boleh utk saya lebih concern abt my financial... rather than what those people around dia thinks... itulah yg saya rasa teori kenapa dia tak berpuas hati dgn saya... habis tu adakah teori2 lain... kesian seorang itu kena percikan api merajuk dia... tp adakah saya sanggup berkorban sebegitu... saya lebih rela berkorban utk kesihatan dia... kesenangan hidup dia... tapi bukan utk outdo anyone else for dia... rasa tak ikhlas jikalau saya berbuat begitu... sebenarnya belum diputuskan pun lagi... sdg meng explore option2 yg ada... kenapakah saya harus fikirkan begini... oh atau adakah saya harus membuat damage control skrg atau kemudian kah... oh... hari raya t…

..:: anecdote 12 - baby ::..

Image
saya sedang syok memangku ini budak
dan aiman pun berkata..."ishk ibu ni...apa lah pegang baby ni lama2... ni bukannya baby ibu pun"

itu adalah anak adik ku... the newest addition to my family :)

..:: official stalker ::..

Image
hehe.... i have become an official stalker (approved by the 'stalkee')
-
-
-
-
-
-




9:20pm







10:45pm

-
-
-
-

the next day .... 4.45pm
the joy of keeping track your loved ones (that are out of our radar) using Google Latitude :p

oh sudah bersawang

heheh dah lama tak mengpost something kat sini... adakah terlalu bz? bz dgn apakah? kerja? family? kehidupan? hahahaha.... atau adakah stress dgn sesuatu? kerja? family? kehidupan?
heheh ah keje mmg kekdg stress yg unnecessary... tapi still kena dilalui gak... kena diharungi gak sbb itulah punca pendapatan saya hahaha apa punya alasan daa...
skrg ni tgh memakan coklat di waktu mlm sblm tidur... mmg rasa agak heaven menikmati rasa coklat yg enak dan mengasyikkan ni... walaupun hanya coklat murah yg berharga 3 hinggit saja.... tapi sbb ianya adalah coklat sunggu menenangkan walaupun ada sikit suara kecil yg berbunyi didlm kepala saya "habislah diet ko" hahahha... pada waktu ini, saya memerlukan coklat sbb esok adalah ISNIN... monday okay.... monday yg bermakna sila sambung dan selesaikan keje2 yg agak banyak walaupun belum sampai tahap 'maha' banyak lagi tapi sbb ada sebahagian keje tu rasa belum cukup mahir dan 'sifu' saya adalah cuti bersalin di mana rasa sungg…