..:: busy weekends of almost year end - part 1::..

yeah... it is started the one of the most busiest period in my calendar year.... for this year I started off with begging ... eh not begging... pestering hubby to bring the kids to "Ben 10 Boot Camp" :D

Aiman mmg big fan of Ben 10 sampai kekdg dia kata nama dia "Muhammad Ben 10" ... :D actually kitorg dah terlepas first session kat subang parade so last saturday pegi lah ke OU. sampai kat OU dalam kul 10, kira mcm dah cantik lah ngam2 waktu Boot Camp tu nak start... akan tetapi, 'ter'lalu lak depan McD yg tgh buat opening, so singgah lah jap tengok lion dance, join activity diorg jap. sesudah itu baru lah menyambung perjalanan ke Boot Camp.

fuh sampai2 tgk punyalah ramai fan Ben 10, org dah beratur panjang dah. so beratur lah jugak utk register. rasa2nya dekat sejam gak beratur. antara syarat nye for kids age 5 to 12. tp dah leh agak erina akan nak jugak buat so register for both of them. dah register dapat lah beg Ben 10 and passport for the activities. nombor nya adalah 210 and 211. pastu diorg announce participant 201 onwards sila dtg balik kul 3.45ptg. time tu jam kat tgn baru kul 12. so utk menunggu masa sempat lah kitorg gi DSLR Show (kat Subang Parade) pastu patah balik ke OU.

Sampai balik kat tmpt Boot Camp dlm kul 3.30ptg, Time tu ada sessi photography dgn 'Ben' & 'Gwen' dalam bentuk maskot tu lah... so bila diorg suh beratur kitorg dpt lah antara yg pertama masuk kat kawasan diorg. antara activity nya...

menyusun block utk setinggi 5 tingkat... senang je lah utk budak berdua nih... oh ibu nya tukang tengok je ye... ;)

pastu kena menyodok 3 bola yg ada gambar alien... pastu kena bagitau nama alien2 tu or crew tu akan ajar budak2 ni nama2 alien tu

pastu beraksi mcm 'Ben 10 Malaysia' ni... erina mcm memalu lak... yg si aiman sibuk checking out jacket Ben 10 abang tu...

yg ni patutnya masuk dlm bilik tu pastu ada angin yg terbang2 kan kertas2 tu so bebudak ni kena tangkap 3 kertas berlainan warna... tapi bila dah session ptg tu diorg nak jimatkan masa kot sbb participants ramai... benda yg berangin tu dah takde dah... ishk less excited dah...

pastu dr level 1, kitorg di usher ke level UR (upper roof kot) utk activity2 lain...

yang ni senang je, sambung the dotted line.. dpt lah hadiah topeng... activity2 sblm ni bnyk dpt sticker, ada jugak yg dpt keychain

hahaha.... part ni laju betul erina merangkak... tak sempat nak kejar (kat luar lah) hehe... pastu ada acara pecahkan belon guna kaki...

lepas tu acara tendang bola yg ada tali ke pinggang sampai ke finish line kena baling bola seperti gambar dibawah. erina fail part2 baling bola ni, aiman je yg reti baling ke sasaran


then acara kemuncak.... pukul bola tenis (mcm main baseball).. dgn saya yg memang penakut dgn bola yg terbang2 ni... tapi sbb nak anak main terpaksa lah memberanikan diri jugak... mula2 ingat nak biar erina je buat sendiri tapi bat itu adalah agak berat utk level erina so tolong lah pegang... dapatlah gak pukul 5 ke 6 out 15 ... aiman lagi terer lah, dia pegang sendiri bat tu without hubby's help and managed to pukul 1 bola, 1 lagi with hubby's help

dah habis 10 activity tu, dapatlah sijil yg disign oleh Ben Tennyson ;P dan jugak sebiji bola...

yang penting anak2 seronok cuba benda baru, cuba buat benda2 yg diorang tak penah buat. i really love to expose my kids to new things and experience. i believe the variety of experiences could broaden their mind and horizon. plus this was free, hehehe jimat duit aku. :)

Comments

Popular posts from this blog

lamanya........

Being a lady

resepi oreo brownies