..:: blackout ::..

balik dr my inlaw's house adalah dlm lebih kurang pukul 10.30 mlm.... elok je dah nak sampai rumah tgk2 flat dekat dgn rumah tu dah gelap gelita...ldp yg dekat area rumah pun takde lampu... plaza perabot depan rumah pun gelap gelita walhal situlah yg selalu ada pokok2 lampu tu... tgk kat rumah... bhgn ground mmg ada lampu skali dgn tangga...lampu kecemasan lah kiranya...

bila masuk entrance apartment rumah mmg security check dgn lebih ketat lah sbb dah blackout kan so diorang takut org2 yg tidak berkenaan pun cuba masuk...so sementara on the way ke parking pun nampak blok lainnya lif berfungsi... sbb time tu dah terbayang macam mana nak angkat 2 org budak yg dah tidur dlm kereta ni naik ke rumah di tingkat ke 4.... mmg leh nangis lah kalau nak dukung diorang sampai tingkat 4.... pastu dah terbayang dah "alamak...keje ada tak siap lagi ni... keje yg mmg kena buat time weekend so esok pagi user masuk keje dgn aman" rasa nak nangis gak lah kalau blackout ni berlanjutan terlalu lama... dah rasa macam ni

so bila dah parking, hubby gi check dulu lif okey ke tak... so lif okey barulah hubby mengofferkan diri dia utk membawa barang2 naik dulu... so disebabkan dia lebih gagah perkasa daripada saya, i let him take all three eh four heavy bags...hehehe.... so saya duk je goyang2 kaki jaga anak yg tidur dalam kereta....

rasanya hubby baru naik lif sampai tingkat 2 tetiba....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-

-
-

-
-

-
-
-
-


-
-

-
-
-
-
-

saya nampak lampu di ldp dah menyala kembali....diikuti dgn lampu jalan di kawasan apartmen pastu baru lampu rumah2 orang2 lain... :) ohh alhamdulillah malam ni masih boleh tidur berkipas...

and owh keje ku pun dah siap...yeyeye...boleh masuk keje lambat sket :p

Comments

Popular posts from this blog

lamanya........

resepi oreo brownies

Being a lady