Road to fitness

Antara aktiviti wajib bila balik rumah mertua ialah..... gi jogging (atau realitinya adalah gi jalan2 amik angin pastu makan2 breakfast best2 hahahha)

so satu hari tu kakak ipar kata "jom gi frim" maka beramai2lah gi frim dengan expectation gi jogging.... rupa2nya kakak ipar selaku tour guide @ unofficial family fitness trainer bawa kitorang gi hiking naik bukit kat frim tu.... hiking guna jalan tar je pun....

hoiii dah lah mmg tak cergas .... dgn expectation "jogging sahaja"... memang rasa tak cukup napas lah naik bukit kat frim yang tak berapa tinggi sebenarnya pun... naik turun balik baru lebih kurang 3km je... kecoh je lebih kemengahan tu kan....hahaha

then a few weeks after that... (gila throwback citer diatas) buat repeat trip to frim... barulah rasa tak mengah sangat... pastu bila dah complete turun balik rasa macam "laaaa.... takde lah susah sgt trail ni" hahahha so lepas2 ni kalau gi lagi mmg kena "jogging" masa naik barulah naik difficulty level hehehe
the view from the top...spot KLCC

my bodyguard, MrA


my MissZ yang manja 

Comments

Popular posts from this blog

15 Niat Membaca Al Quran

resepi oreo brownies