Melaka Bird Park

Satu hari tu dah sampai kat Ayer Keroh... dah habis urusan kat situ dah petang... nak balik KL terus rasa tak berbaloi lak sebab dah sampai Melaka, nak gi sampai Bandar Hilir macam malas je macam panas je macam ramai org je.... so decide nak round2 area Ayer Keroh je...

husband tanak gi Zoo melaka sbb dah panas, binatang semua dah bersembunyi... so dia ajak gi Taman Buaya and I was like "huh? buaya? no no no" so beramai2 lah pegi ke Melaka Bird Park... tempatnya agak tersembunyi ... jalan ke park tu pun macam "eh betul  ke jalan ni"

so dah sampai tu bila tengok2 "oh tak ramai orang" "oh kecik je tamannya"

pastu sempat lah borak2 dgn security guard dia... pastu dia share tips...kalau pakai kad bank rakyat boleh dapat further discount... since kami takde kad bank rakyat... bayar je lah harga normal
RM20 adult
RM15 child 5 years old and below
dan RM10 for birds food

so MissE pun beria2 lah nak pegang birds food tu... disebabkan datang dah petang, burung2 semua ada kat atas je tanak turun ke ground... kat sini diorg ada 7.8m skywalk and sbb Allah kata we need more exercise, hari tu lif ke skywalk tu rosak so kenalah menapak naik tangga...

so MissE leads the way, followed by hubby and MissZ, MrA and me who is carrying MrF front facing (in the carrier) ... suddenly sblm sampai tingkat paling atas, MissE patah balik and said "banyak nya burung" and swoooshhhh a big blue macaw landed on her shoulder and she screamed very very very loud, which in turn make MrF screamed too (very loud too) and MissZ cried on the dot.... hubby, MrA and me were speechless. The bird was trying to steal the food and he sat on MissE's shoulder for almost 5 minutes.

this is the naughty macaw
after get everybody (in the family) to calm down, we continue to explore the skywalk and observe the birds. They do not have many birds but all are well taken care of. And we do not have birds food anymore as that naughty macaw dah curi semua. they have a cool waterfall for the birds. all the pictures courtesy of hubby.

Comments

Popular posts from this blog

!@#$%^&*()_+

15 Niat Membaca Al Quran