belajar pasal tsunami...

baru lepas tgk rancangan yg ntahapantah tajuknya (sbb tgk2 dah separuh jln and sblm bersamamu) kat tv3 nih... citer pasal tsunami, banjir yg penah berlaku kat malaysia sambil2 dikaitkan dgn what happened at japan recently...

so it becomes sort of crash course for tsunami to my kids...tgh terang2kan pasal tsunami kat aiman dgn erina...

me: tsunami tu kiranya ombak yg sgt besar....blablabla
erina: tsunami tu allah ke?
me: bukan...tsunami tu ombak yg paling besar yg mcm tu (sambil tunjuk ada kat tv)
aiman: tapi...aiman tak penah lak dgr nama nabi mcm tu....
( i already puzzled, but erina came to as saviour...)
erina: ish aiman ni... it is not a living thing
(by this time i dah nak gelak besar dah... it came out from a 4-yr old girl yg baru 3 bulan sekolah preschool yg baru nak belajar speaking in english)
aiman: huh? apa living thing?
erina: not a living thing maksudnya benda yg tak hidup

:)) how these day kids getting more advanced....

Comments

Eyriqazz said…
nice and good to hear ur wonderful stories...myself ,anakpun tgh membesar..baca entry sebegini,really make my day dalam membesarkan anak...

Shocking|Kandungan Gula dalam Susu Tepung Untuk Membesar Anak-Anak

Popular posts from this blog

lamanya........

resepi oreo brownies

Being a lady