the initiation

last 2 weekend (07.07.12), adik ipar yg ke-3 (anak ke-5 my hubby's sister) kawen. adik ipar yg ke-1 (anak ke-3) kawen tahun 2008 dan adik ipar yg ke-2 (anak ke-4) kawen tahun lepas,2011.

masa tahun 2008, aiman 3 tahun dan erina 2 tahun. sblm adik ipar ke-1 kawen, the then-fiancee tu jarang2 datang rumah MIL. of coz lah kan. so masa kawen tu barulah aiman and erina kenal uncle baru diorg tu. but on the first day itself, aiman dah boleh lanyak2 uncle diorg ni. panjat blkg. main2 skali. that was his way of welcoming the new member of the family.

then last year 2011, aiman dah 6 tahun dan erina 5 tahun. aiman still buat kaedah yang sama for the newest addition in the family.

akan tetapi yg tahun ini, aiman dah tukar method of initiation lah pulak..... no more lanyak2 or physical contact. dia bagi soalan2 dan ayat2 yang sungguh mencabar minda si pengantin baru.... sambil2 dia lalu lalang depan 'the new uncle'
1- "uish....baru kawen dah kaya dah" (sbb pengantin baru pegang galaxy tab :p )
2- "best lah tu dah kahwin"

okey.... ayat yg ke-2 tu buat semua orang yang dengar terkesima jap, takleh nak compute the reason or the logic of it...dah rasa mcm datang dr orang2 tua je.... hahahha....

so to syahirah and luqman, selamat pengantin baru, moga berbahagia hingga ke akhir hayat


oh by the way, kad jemputan, pelamin dan hantaran dibuat oleh infiniteluv.com Kalau2 nak silalah hubungi mereka di infiniteluv.com atau http://www.facebook.com/infiniteluv

hasil2 kerja tangan mereka

Comments

Popular posts from this blog

lamanya........

resepi oreo brownies

Being a lady