..:: kisah ramadan ini ... part 2 ::..

lama dah tak meluahkan perasaan kat blog ni... asyik berkongsi cerita2 je...

anyway... ramadan ni mmg rasa agak penat... rasa2nya sbb ambil kesempatan puasa utk berdiet skali.... so bila tak mkn bnyk sgt energy pun kurang lah...pastu angin pun masuk badan...bila dah angin start lah muntah...lg satu rasanya disbbkan ngantuk sgt lepas sahur terus baring tdo so mmg buat badan lemah je... tapi bila time working days mmg hari2 kena berjln hampir 1km kekdg 2,3 trip jugak lah tu yg mmg terasa penat dan tak larat.... tapi gagahkan jugak lah kan sbb bulan ramadhan... hehe kekdg rasa mcm budak2 lak... tapi first week lah yg teruk mcm tu...

by 1st weekend dah cukup bertenaga dah... balik rumah my mom dulu... ari sabtu tu first day aiman berpuasa... nasib baik dia mmg jenis tak bnyk mkn so agak senang nak ajar berpuasa tp dia punya main mcm hari biasa... dr pagi sampai ptg terlari sana terlari sini terjerit sana terjerit sini.... by 6pm dah meraung...haus haus... hehe seronok gak tgk dia first time berpuasa... ptg sabtu tu gi param stadium shah alam... gigih gak merayau time panas2 tu sbb nak beli papa john yg sedap itu... yum yum......

2nd weekend, sabtu berbuka puasa kat ofis hubby... mmg acara tahunan lah... disbbkan rasa agak ridiculous harga2 buffet skrg ni, ofismate hubby beli je makanan dr param dan buka sama2 lagi puas hati sampai naik senak perut mkn...ahad buka puasa ngan my family kat kedai upin ipin sbb kat situ ada set ramadan...bukan buffet tp pilih set je... disebabkan memilih menu time lapar, telah terpilih menu yg bnyk... bila makanan sampai rasa mcm fuuyyyooo banyak nye makanan camna nak habiskan.... tp habis gak :D

3rd weekend giliran balik family hubby lak... sabtu tu gigih gi cari langsir... mula2 gi nagoya kat carrefour wangsa maju, tp langsir ready made yg panjang dah takde... pastu ajak hubby gi rayau kat area carrefour tu cari kedai langsir... tp disebabkan cuaca panas, jd hubby ajak gi jusco je beli groceries... hari ahad tu buat strawberry cheesecake sempena nak celebrate birthday erina with hubby's family... ni lah budak yg gembira birthday cake dia ada banyak strawberry

pastu merdeka day adalah hari yg 'terbaik' lah... memula pepagi paksa anak2 tgk perbarisan(oh tahun ni lebih kurang mcm show je) utk merdeka kat tv... pastu kul 11 lebih baru kuar gi kedai langsir baagus kat shah alam... hampeh tul... boleh dia tutup time merdeka day... so pegi pulak nagoya kat alam sentral... failed gak takde langsir ready made dah.... sib baik sacc mall dekat je boleh jalan kaki je...ada macy tp still rasa tak puas hati dgn pilihan2 yg ada...singgah kk home... dapatlah merembat sepasu bunga yg pertama utk rumah... hehehe dah dekat 4 thn duk rumah ni... ni lah baru ada beli bunga...pastu singgah satu kedai langsir depan stadium shah alam... ntah hapa nama nya... still takde langsir yg betul2 panjang... pastu singgah lagi ssf curtain lak... mmg ada langsir panjang dan mmg ada langsir yg agak berkenan... tp harga nya terbabas jauh dr budget... kiv je lah... disbbkan dah berjanji nak gi warehouse sale mph dgn anak2, kuatkan lagi diri gi membeli buku.... pastu boleh hubby ajak gi ikea lak.... redah lah traffic jam tu... tp takde gak langsir, gi rembat benda lain ada lah...last2 dah tak larat gi buka kat luar je... so balik rumah dah dekat kul 8mlm....mmg penat...

4th weekend balik rumah my mom lagi sbb tahun ni raya kat family hubby dulu...tp my brother yg excited sbb nak main bunga api dgn my kids
2 org budak yg main bunga api yg uncle diorang dah belikan sekotak besar....yg nak main nya cuma 2 org budak ni... hehe...siap nak bawa balik keramat lak...sabtu dan ahad telah dihabiskan dgn berkunjung ke jusco bkt tinggi...hahaha...giler shopping baju raya....bak kata my mom, kalau ada 3 hari cuti mau setiap hari gi jusco... :P pastu rasa banyak nya duit aku habis... dah mode kedekut sampai... tapi puas hati dpat belanja my mom and dad baju raya....

manalah ramadan ini tidak memenatkan kalau time cuti je mcm mengalahkan hari biasa bercuti....hehehe

Comments

Popular posts from this blog

lamanya........

resepi oreo brownies

Being a lady