..:: raya 2010 - open house : part 1 ::..

bulan syawal dah nak sampai penghujung barulah terhegeh2 nak citer pasal raya... hehe nak buat camna... tak larat nak fokus... raya tahun ni mmg agak memenatkan...

okey... mana nak start... hmm... pd raya ke-9 adalah birthday my MIL... so hubby and siblings decided to throw a surprise party in disguise of an open house... patutnya nak ajak adik beradik MIL je tp diorg semua ada hal lain dan berada di luar kawasan pd hari sabtu tu... makanya tetamu kehormat adalah kwn2 MIL @ team marhaban.... so adalah buat doa selamat sket jugak...

menu nya adalah... makaroni sup... nasi impit + lemang berlaukkan rendang ayam dan gulai ayam (ke ungkep)... nasi putih + gulai ayam + sambal ayam penyet + sayur goreng style jawa... main chef adalah kakak ipar saya... tugas i masak nasi impit, lemang (yg segera punya je ok) jd asisstant chef yg memotong2 bhn mentah sampai pijar2 tangan...siap masak2 nye mmg ngam2 semasa tetamu yg mula2 sampai...hehe baik nya timing...

mmg tak putus2 lah tetamu nya sampai dari kul 12 tgh hari sampai lah ke 8mlm... penat kaki eden...then something happen to my SIL which can be summarised as "tulah... tanak ikut ckp mak dgn ayah" hehehe... yelah dlm hidup ni kita kena cari keberkatan... salah satu caranya adalah dgn tidak mengingkari kata mak ayah... yakni minta izin bukannya inform shj, kalau mak ayah dah kata tak boleh jgn lah buat, kalau buat gak mmg sth buruk happened...

dulu2 masa muda remaja mmg lah selalu rasa nak memberontak, rasa nak rebel je... tp saya jenis yg kalau mak kata tak leh saya akan minta izin dgn ayah lak (sbb ayah akan selalu izinkan to try new things) contoh lah nak gi daki gunung tahan... mak tak kasi tp ayah kasi so pegi lah... disbbkan secara total nya keizinan adalah separuh sahaja, maka nya something agak buruk happened iaitu...cermin mata saya pecah pada hari pertama.... bayangkanlah pendakian adalah selama 7 hari so hari pertama dah pecah, hari2 berikut nya dilalui dgn mata yg rabun... giler aa rasanya time tu... jln tepi gaung pun rilek je walau org lain semua cuak... rilek pun sbb tak nampak gaung tu berapa dalam hehehe... itu sbb keizinan separuh, kalau takde keizinan langsung tp belasah buat gak entah hapa bala lak yg menimpa...

eh melalut lak... anyway back to the open house, best nya sbb semua makanan hampir habis kira takde lah membazir... itu yg penting.... tp takde amik2 gambar sgt sbb penat dan terkejar2... yelah cameraman@hubby pun amik bahagian memasak didapur skali...

okey okey... part 2 open house at my mom's house lak..

Comments

Popular posts from this blog

lamanya........

Being a lady

resepi oreo brownies