..:: how do you de-stress? ::..

after a stressful day at work or setelah bengang dgn org2 tertentu....

saya akan memasak for my family... setelah berpenat2 memikir kan nak masak apa, penat okey nak pk masak apa, dah lah kekdg nak masak sesuatu masakan tak cukup bahan2 so mmg penat lah nak pk nak masak apa dgn brg2 yg ada dan dimkn oleh ahli keluarga especially hubby, kalau anak2 tak mkn leh paksa gak tp kalau hubby tak mkn mmg tak leh buat apa lah kan.

pastu penat menyiapkan bhn2 masakan, walaupun dapur ku kecik je tp penat gak berulang alik ke sinki ke troli ke petiais ke dapur... saya bukannya jenis yg time nak masuk dlm kuali time tu lah baru potong, mmg jenis lembap memotong eh bukan lembap cuma tak cukup laju....

pastu memasak nya lagi.... berdiang kat api lama2 pun penat gak, panas ooo... berdiri lama2 pun penat gak..... tapibiasanya semua nya siap dlm masa satu jam.... tapi lepas dah siap semua mmg lega lah walau pun penat...mmg cara de-stress yg bagus :)


Comments

Farah said…
aku pon suka masak utk hilangkan stress, walaupon proses nak mengemas dan membasuh time masak n selepas tu boleh mengembalikan rasa stress..huhu..
Saidatul Maria said…
farah... kena pakai konsep 'CAYG' clear as you go... guna terus basuh so takde lah menimbun... :)

Popular posts from this blog

lamanya........

resepi oreo brownies

Being a lady