..:: what make up your day?? ::..

being a mother of two kids do have its perk and downside...

one of the downside is bila dah pregnant dua kali, perut dah membesar dua kali dan bila
mengecik dua kali dah tak sekecik sblm kahwin, begitu juga dgn paha, sbb bila perut dah besar paha kena besar jugak, kalau tak tergolek lah orang tu kedepan sbb perut besar paha kecik tak dpt tampung... betul tak? ;) mmg kagum lah dgn sesapa yg boleh dpt perut and paha spt sblm kahwin tanpa pegi slimming or tanpa berusaha langsung....ada sesiapa yg begini???

org kata kalau pregnant anak lelaki perut ke depan so bila dah bersalin mmg agak senang utk kembali ke bentuk badan asal, tapi kalau anak perempuan mmg perut melebar ke sides so mmg membesar dan susah lah nak kurus balik.

dari pengalaman saya sendiri pun mmg betul berlaku mcm tu, lepas anak pertama mmg slim dgn jaya nya, bila second time anak perempuan mmg terpaksa berusaha keras lah nak dpt figure lama balik.... my girl pun dah masuk 4 tahun, ibu nya still tak dpat figure lama balik... punya lah lama berusaha (konon2nya lah) hehehe kebanyakan usaha yg kekadang mcm hangat2 tahi ayam je...usaha2 yg takde lah bersungguh sangat pun kan... takde lah gi join gym ke slimming centre ke... so takde outside factor yg memaksa... bila buat secara sendirian mmg jd hangat2 tahi ayam je lah kan...


sampai banyak lah jugak baju2 faveret yg tak leh nak pakai lagi... nak beli seluar pun takleh nak beli yg strecthable sangat sbb menjadi terlalu seksi hehehe...tapi still tak menguatkan semangat utk bersungguh2 menguruskan badan... yelah makan sentiasa berselera so nak diet kang rasa mcm masuk angin... hahaha mmg bnyk lah alasan...

akan tetapi pada minggu lepas... saya telah boleh pakai semula baju bertunang saya!!!
heheh sungguh menggembirakan :)baju bertuna
ng okey... baju sebelum berkahwin... :) baju nikah tak try lagi... hehehe...

dan pada hari berikutnya telah berjaya memakai skirt seksi faveret ku.... aaahhhh rasa sungguh best sbb sebelum2 ni bila try asyik2 sangkut kat paha....

tau tak begitu susah nak kuruskan paha... kalau perut buncit, tak yah minum ais dan kurang mkn sure flat sket lah walau pun tak banyak kan... tapi paha.... punyalah susah...

jd bila dapat pakai balik skirt tu terasa paha dah kurus yeyeyeye.....pakaian yg di simpan dlm lemari je tak leh membesar kan... hehehe...

jadi itulah peristiwa2 yg telah me'make up' my day..... terasa sungguh gembira sampai tidur pun dgn senyuman :)

jadi bagaimanakah dgn anda? apa yg telah meriangkan hari anda?

Comments

lvynana said…
Tahniah dah dapat pakau baju lama, tp nampak kat gambar, you mmg masih maintain slim macam dulu, tetap comel gitu :)
Saidatul Maria said…
nana... hehe mmg nampak slim tapi part2 yg didlm baju tu yg dah banyak berubah ;) hhehe

Popular posts from this blog

lamanya........

resepi oreo brownies

Being a lady