..:: selamat tahun baru @ salam maal hijrah 1432Hijrah ::..

ye hari ni dah 3 muharram.... still awal tahun baru lagi kan.... hehehe...

bagaimanakah anda menyambutnya?

saya mulakan dgn membaca doa akhir tahun dan doa awal tahun (as usual) pastu pagi selasa tu tgk kat tv1 perhimpunan maal hijrah tu... so ada lah time persembahan nasyid tu, boleh saya masih ingat lagi lagu2 tu... hehehe rasa dah berzaman tinggalkan waktu sekolah... waktu sekolah agama je pun nyanyi nasyid2 ni... lagu ni




so apakah azam anda di tahun baru 1432H ini?

azam saya... simple je.... nak jd insan yg lebih baik :)
azam yg baik kena lah yg measurable baru lah leh quantified tercapai ke tak kan... so disbb azam yg simple tu susah nak measurable... ni lah azam saya (sbg peringatan kpd diri sendiri)
1- menunaikan solat di awal waktu (hehehe no more combo2)
2- mengganti puasa seawal yg mungkin
3- menambah simpanan tabung haji (owh dah kena aim tahun bila nak gi haji ni)
4- membaca al-quran secara konsisten (kena paksa at least sehari baca +- 20 ayat gak)

errrkkk cukup lah tu kang banyak2 tak tercapai lak...

so enjoylah cara paling mudah utk mengingat bulan2 islam...

Comments

C.e.T.o.T said…
salam, i follow u:)
linziana said…
salam ziarah jom singgah my blog. :).I follow u

Popular posts from this blog

lamanya........

resepi oreo brownies

Being a lady