... hustle and bustle of kuala lumpur ...

saya bekerja di area golden triangle of kuala lumpur.... ofis ku yg setinggi 24 tingkat terasa agak kecil di celah2 pencakar langit yg lain...


sepanjang 2 tahun penetapan di sini, ada beberapa perkara yg menarik perhatian saya....
  1. sekali pandang mcm tak luas sgt, tp tanah itu tetap cukup untuk mendirikan sebuah bangunan yg bertingkat2 lebih dari 10 lah...

  2. car park yg besar (yg kapasiti lebih dr 100 kereta) mesti tak akan bertahan lama lah... mesti *ka-ching* bertukar menjadi bangunan

  3. kuala lumpur tidak penah cukup hotel, buat bangunan baru je, hotel, hotel, hotel

  4. tak percaya?? percayalah..... (sila nyanyi ;) ) tak lama lagi klcc akan dikelilingi dgn hotel; existing: mandarin oriental, traders, maya will be: hyatt, four season

  5. bnyk bangunan baru, apa jd dgn bangunan lama? boleh di 'mekap' tmbh sket kosmetik (cermin , new paint) and voila... dah jadi bangunan baru

  6. taknak mekap? takpe... extend je bangunan sedia ada, kembangkan sisi2 yg boleh berkembang

  7. back lane yg tak digunakan pun diubahsuai dan diletak a few structures nak kata kedai makan mcm tak, kedai souvenir pun entahlah, mcm dah siap tapi tak buka2 lagi

  8. apartment or condo di area golden triangle amatlah mewah, ada yg siap ada swimming pool for each unit...alangkah bahagianya kalau dpt satu....hmmm dlm angan2 je lah... hmmm

Kalau berdasarkan point2 diatas mmg terasa kuala lumpur ni sangat pesat membangun (sbb duk tgh2)

tapi.... kalau asyik kl je yg bnyk pembangunan... macam mana dgn tmpt lain? mcm mana dgn sudut environmental kat kuala lumpur ni?


Comments

Popular posts from this blog

lamanya........

resepi oreo brownies

Being a lady